Bermuda nadrág mint munkavédelmi nadrág?

Még néhány éve szinte elképzelhetetlen volt, hogy egyes munkahelyek engedélyezzék a rövidnadrágok használatát munkaruhaként. A klímaváltozás és az évenként megdőlő meleg rekordok és a folyamatosan növekvő nyári napi átlaghőmérséklet miatt a hagyományos hosszúszárú munkanadrágok már csökkentették a munka hatékonyságát illetve a dolgozók figyelme is csökkent a  nyári munkanapokon. Ez pedig nem csak a munka minőségének csökkenésében jelentkezett, hanem a tompultság növelte a balesetveszélyt is.

A munkaruhagyártók is felismerték ezt és a kínálatukban megjelentek a rövidszárú nadrágok is. Az anyaghasználatban és a szabásminták kialakításában is fő szempont volt, hogy a nyári melegben is komfortos és kényelmes viseletet nyújtson a munkavállalóknak. Az ideális hosszúságot a térd alá érő bermuda nadrágok jelentetik. A bermuda nadrágoknál az anyaghasználatnál általában 3 féle anyaghasználat jellemző.

A 100% pamut felhasználásánál a legfontosabb előny a nedvszívó képesség és a kényelem. Ezek itt kimagaslóan jól teljesítenek, viszont hátrányt jelent a kopásállóságban, szakítószilárdságban és száradási időben. Leginkább szerelés, ipar és kézművesipari használatra ajánlott viselet.

A 60% pamut – 40% poliészter anyaghasználat már ötvözi a hagyományos pamut előnyeit és a poliészter anyagok előnyeit is. Ebben a felhasználási arányban egy kiegyensúlyozott használati szintet és komfortot érhetünk el. A poliészter szálak használatával mind a kopásállóságot és szakítószilárdságot növelni tudtuk. Ezzel a megoldással mind az építőiparban, könnyűiparban, kézműves iparban és a logisztika területén jól használható anyagminőséget kaptunk.

A 65% poliészter – 35% pamut arány már egyértelmű minőségnövekedést produkált a legfontosabb mutatók terén. A kopásállóság, szakítószilárdság, száradási idő, mérettartósság és gyűrődésmentesség területén a legjobb eredményeket éri el, viszont a nedvszívó képesség és kényelem szempontjából az előző két anyagminőség alatt teljesít. Ezen tulajdonságai alapján a mezőgazdaság, építőipar, kézműipar, logisztika, szállítás és kertészet munkaterületekre javasoltak ezek a termékek.

A Covergard® termékcsalád ruháihoz a fent felsorolt anyagok használata a legáltalánosabb.

A bermuda nadrágoknál a hosszú szárú nadrágoknál már tökéletesen bevált munkavégzést segítő megoldások ugyan úgy megtalálhatóak. A kényelem szempontjából fontos megemlíteni a gumírozott derék kialakítást és az erős széles övbújtatók használatát. Az erős igénybevételnek kitett helyek élettartamát dupla soros varrással és Oxford szerkezetű szövet használatával is növelik.

Nagyon lényeges, hogy mozgás közben a nadrág, ne szorítson és alkalmazkodjon a derék bősége a folyamatos igénybevételhez. Gondoljunk csak bele milyen kellemetlen, ha a gépkocsiból ki beszálláskor vagy hajoláskor a merev derékrész az egyébként is izzadt testre tapad és szorít. Komfortérzetünket jelentősen csökkenti. A gumírozott derékrész és ezt a kellemetlenséget fogja hatékonyan megszüntetni. Így a nadrág a gyakori mozgás közben is helyén marad és munkavégzés közben a megfelelő rögzítést biztosítja a magas komfortérzet megtartása mellett.

Fontos megemlíteni a zsebek kialakítását. A munkavédelmi nadrágok használata során rendszeresen magunknál tartunk különféle szerszámokat, értékes kommunikációs eszközöket, amelyeknek könnyen és gyorsan elérhető helyen kell lenniük, hiszen a munka során ezeket gyakran használjuk. A könnyű elérhetőség mellett az értékes eszközök védelméről is gondoskodnunk kell, megakadályozva azok kiesését, elvesztését. Ezért mérlegeljük a bermuda munkavédelmi nadrágok vásárlása előtt milyen szerszámok és egyéb eszközök tárolását szeretnénk megoldani a napi munkavégzés során. Érdemes cipzáras vagy tépőzárral ellátott zsebeket választanunk a telefonok, tabletek tárolására. Az építőiparban hasznos kiegészítő a kalapácstartó hurok és a megerősített vonalzózseb.

A legtöbb Covergard termék házilag tisztítható. Kövesd a címkéken feltüntetett mosási utasításokat, hogy meghosszabbítsd a termék élettartamát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük